Koiton Laulun logo
 

Ajankohtaista
Koiton Laulu
Historiaa
Harjoitukset
Johtaja
Tarvitsetko esiintyjää?
Mukaan laulamaan!
Kuvat
Äänite/julkaisuluettelo
Yhteystiedot

Kuorolaisille

 

in English


taiteellinen johtaja
Tomas Takolander

Tomas Takolander
Kuva: Raili Takolander

Koiton Laulu on valinnut Tomas Takolanderin kuoron taiteelliseksi johtajaksi kolmivuotiskaudeksi 1.2.2017 lähtien. Kapellimestari ja säveltäjä Kaapo Ijaksen kausi taiteellisena johtajana päättyi vuoden 2016 lopussa. Hän jatkaa menestyksekkäitä orkesterinjohdon opintojaan Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa.

Tomas Takolander on musiikin moniottelija. Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi valmistunut Takolander työskentelee laulajana, kitaristina, pianistina, trumpetistina ja kapellimestarina. Esiintymisen ohella säveltäjänä, sovittajana ja pedagogina toimiva Takolander tekee yhteistyötä lukuisten suomalaisten ja ulkomaisten etu- ja takarivin muusikoiden, säveltäjien, kuoron- ja orkesterinjohtajien, tanssijoiden ja sirkustaiteilijoiden kanssa.

Takolanderin sävellystuotannossa on perinteisempien teosten rinnalla mm. teos sinfoniaorkesterille ja ilma-akrobaatille. Hänellä on laaja kokemus klassisesta ja oman aikamme musiikista sekä afroamerikkalaisesta ja latinalaisamerikkalaisesta musiikista. Hän jatkaa Koiton Laulun taiteellisena johtajana monipuolisesti musiikkia lähestyvien luovien ja esiintyvien taiteilijoiden sarjaa.