En lähde täältä salaa
   

Koiton Laulu uusii elokuussa 2009 jo lähtömetreillään loppuunmyydyn ja erinomaisen palautteen saaneen En lähde täältä salaa –tanssiproduktion vuonna 2010. Produktio toteutetaan yhteistyössä Zodiak - Uuden tanssin keskuksen kanssa. Hanna Brotheruksen koreografia ja Reijo Aittakummun musiikki vievät katsojan elämänmakuiselle matkalle nousukauden jälkeisen Suomen henkiseen maisemaan. Pitkään jatkunut tehokkuuden maksimoinnilla puristettu elintason nousu on ajanut ihmiset etsimään lohtua materiasta, ja nyt kangastuksen haihduttua taivaanrannasta on katsottava mitä meillä on jäljellä. Kun media repii otsikoita työttömyydestä ja syrjäytymisestä ja salamavalot räiskyvät siellä missä lakkautetaan, lomautetaan, supistetaan ja suljetaan, on ihmisten itse löydettävä toinen näkökulma elämäänsä.

Kolme ammattitanssijaa ja 50-henkinen Koiton Laulu muodostavat teoksessa yhtenäisen ensemblen, joka sulauttaa laulun ja liikkeen saumattomaksi kokonaisuudeksi. Kuorolla on sekä tanssijan että äänimaailman luojan rooli. Tanssin synnyttämä äänimaailma on näin osa teoksen musiikkia ja laulu puolestaan osa liikettä.

Hanna Brotherukselle ominaiseen tapaan En lähde täältä salaa luovuttaa näyttämön esiintyjien ihmisyydelle ja läsnäololle. Teos puhuttelee katsojaa suoraan – jokainen voi tunnistaa itsensä yksinäisten, epävarmojen, lohtua etsivien ja lopulta toinen toisensa löytävien ihmisten joukosta. Ajan henki on pusertaa meidät samaan muottiin kilpailemaan toisiamme vastaan loputtomassa pudotuspelissä, mutta teos tarjoaa vaihtoehdon. Itsensä aito hyväksyminen on avain toisten hyväksymiseen ja elämän arvon ymmärtämiseen.

 

Koreografia Hanna Brotherus
Musiikki ja kuoron johto Reijo Aittakumpu
Pukusuunnittelu Karoliina Koiso-Kanttila
Valosuunnittelu Mika Haaranen
Esiintyjät Koiton Laulu, Hanna Korhonen,
Maria Nurmela ja Laura Vesterinen


Näytökset Kaapelitehtaan Pannuhallissa
(Tallberginkatu 1, Ruoholahti - kartta)

Su 8.8. klo 15.00 ja 19.00 LM To 12.8. klo 19.00 LM
Ti 10.8. klo 19.00 LM Pe 13.8. klo 19.00 LM
Ke 11.8. klo 19.00 LM

 


Liput

 

Liput 22 euroa / 15 euroa (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, sivarit, varusmiehet) Lippupalvelusta (+ toimituskulut) ja ovelta.


Lisätietoja

www.koitonlaulu.fi
www.zodiak.fi
Facebook-tapahtuma
Juliste

 

Koiton Laulu
© Matti Seppänen

Suomen Kulttuurirahasto